Uitvaartverzekering

Een uitvaartverzekering voorkomt dat jouw gezin of familie de kosten van je begrafenis moeten betalen. Die kosten kun je verzekeren via de uitvaartverzekering. Wanneer jouw begrafenis plaatsvindt, weet je uiteraard nooit. Zorg daarom dat je uitvaartverzekering tijdig in orde is. Zorg dat je zelf je uitvaartverzekering tijdig regelt. Daarmee hoef je je geen zorgen te maken dat jouw nabestaanden financieel belast worden met hoge kosten.


Hoe werkt de uitvaartverzekering

Je kunt je uitvaartverzekering zien als een soort spaarrekening-plus. Je spaart als het ware voor de uitvaart via een premie per maand. Je betaalt daarbij een kleine opslag waarmee, als je nog onvoldoende hebt ‘gespaard’, de verzekeraar toch de gehele uitvaart kan betalen.

Natura en kapitaal uitvaartverzekering
Ruwweg zijn er twee type uitvaartverzekeringen: natura en kapitaal. Bij een natura uitvaartverzekering, betaal je een premie en krijg je er specifieke diensten ervoor terug: het werk van de uitvaartverzorger, rouwkaarten, een kist, een dienst bij de uitvaart, volgauto’s, de crematie of begrafenis zelf, en meer. Bij een kapitaal uitvaartverzekering wordt er een bedrag uitgekeerd. Met dat bedrag kunnen jouw nabestaanden dan zelf invulling geven aan de uitvaart.

Meer weten of persoonlijk advies?

Persoonsgegevens
 ,  Aanpassen?
Opzoeken adres gegevens mislukt Handmatig invoeren?
Vraag/opmerking

Intermediair Assurantiën maakt gebruik van cookies op haar website Accepteren Meer informatie