Particulier nieuws
Zakelijk nieuws

Een interview met Matthias Mostert

Matthias Mostert is financieel adviseur bij Intermediair Assurantiën. Onlangs ben jij gediplomeerd Pensioen adviseur geworden en hierdoor kan je zakelijke relaties advies geven over een collectieve pensioenregeling voor zijn of haar werknemers, wat betekent dat voor jullie zakelijke klanten?

Wij helpen graag zzp’ers en MKB relaties over alle financiële vraagstukken. Aangezien we inmiddels ook de mogelijkheid hebben om de relatie advies te geven over zijn of haar huidige pensioenregeling of juist een nieuwe pensioenregeling, kunnen wij de relatie volledig ontzorgen op het gebied van alle financiële vraagstukken.

Waarom een pensioenregeling voor werknemers afsluiten?
Het kan voor de werkgever een verplichting zijn om een pensioenvoorziening af te sluiten voor de werknemers.

Veel werknemers reserveren, met hulp van hun werkgever, geld voor hun oude dag. Hoewel u als werkgever niet altijd verplicht bent om een pensioenregeling te bieden, kan het wel verstandig zijn om dat te doen. Veel werknemers vinden pensioen namelijk een belangrijke secundaire arbeidsvoorwaarde en voelen zich hierdoor nog meer gebonden aan het bedrijf waar ze werken.

Hoe weet een zakelijke klant of hij een pensioenverzekering moet afsluiten voor zijn werknemers?
Nederlandse werkgevers zijn niet verplicht om hun werknemers een pensioenregeling aan te bieden.
Hierop bestaan echter twee belangrijke uitzonderingen. Een werkgever moet wel een pensioenregeling aanbieden als:

  • Het bedrijf binnen een sector met een collectief bedrijfstakpensioenfonds valt. In totaal is ongeveer driekwart van de werknemers in Nederland aangemeld bij een bedrijfstakpensioenfonds.
  • Het in de collectieve arbeidsovereenkomst (cao) van de onderneming staat. Dit houdt in dat de werkgever iedereen binnen het bedrijf dezelfde pensioenregeling moet aanbieden.


Tijdens mijn onderzoek zal ik ook uitzoeken of er een verplichting is voor de werkgever om het pensioen onder te brengen bij een bedrijfstakpensioenfonds.

Wat kan de relatie doen als hij/zij meer informatie wenst?
Ik maak graag een afspraak; dat kan hier op kantoor, maar natuurlijk ook bij de relatie op locatie. Een eerste oriëntatiegesprek is altijd kosteloos.

Waarin maakt Intermediair het verschil?
Allereerst staat Intermediair voor persoonlijke betrokkenheid. Deze betrokkenheid koppelen wij aan deskundigheid en een proactieve opstelling. Bovendien zijn wij onafhankelijk. Wij kunnen bij meerdere aanbieders onderzoeken wat het beste aansluit bij de wensen van onze relaties.
Kortom wilt u alle zorgen uit handen geven aan een adviseur die u en uw medewerkers kent?

Pensioen is een complex onderwerp. Matthias Mostert adviseert u hierover graag. Daardoor komt u minder gauw voor verrassingen te staan. Als u pensioen niet op de juiste manier regelt, kan dit u onnodig geld kosten.

Neem dan vrijblijvend contact met mij op. Telefoon: 050-5733600 of E-mail: matthias@intermediairbv.nl.

Meer weten of persoonlijk advies?

Persoonsgegevens
 ,  Aanpassen?
Opzoeken adres gegevens mislukt Handmatig invoeren?
Vraag/opmerking

Intermediair Assurantiën maakt gebruik van cookies op haar website Accepteren Meer informatie